Zajutrak
1 šnita Pirovog čokoladnog kruha od jabuka
30 g sirnog namaza light (do 75 kalorija na 100 g) ili može 60 g
posnog svježeg sira
240 g mlijeka ili jogurta (do 1% mm)
Ja u sirni namaz light dodam malo tekućeg sladila i cimeta
pa to jedem uz kolač i popijem mlijeko.
Ne mora vam se hrana sviđati, to je dijeta.
Ideja za recept je prema receptu za Pirov čokoladni kruh od banana. Nisam imala banana doma pa sam umjesto banana upotrijebila jabuke i smanjila sam količinu mlijeka, sve drugo je isto.
Pirov čokoladni kruh od jabuka
Kruh obavezno napravim dan ranije! Ali, najbolji je kad
odstoji 2-3 dana na sobnoj temperaturi (u kutiji s poklopcem), onda je
sočniji.
Sastojci
za 9 porcija (kolač narežem na 9 šnita i zamrznem ih
odvojeno u vrećicama)
550 g oguljenih, očišćenih jabuka (vagano nakon
guljenja i čišćenja!)
2 žlice brezinog šećera (xilytol; može i eritrit)
tekuće sladilo (u količini 120 g šećera kristala)
5 žlica mlijeka (sobne temperature)
1 žlica octa
1 čajna žlica arome vanilije
150 g pirovog (integralnog) brašna
70 g mljevenih zobenih pahuljica (samljela u mlincu za kavu)
60 g kakaa
5 g praška za pecivo
5 g sode
prstohvat soli
sitno naribana kora 1 naranče
Uski, visoki lim (30 cm x 11 cm) obložila sam papirom za pečenje.
U jednu posudu stavila sam narezane jabuke, brezin šećer, tekuće sladilo, mlijeko, ocat i vaniliju pa sam sve usitnila štapnim mikserom (ne mora biti skroz glatko).
U drugoj posudi pjenjačom sam promiješala pirovo brašno,
mljevene zobene pahuljice, kakao, prašak, sodu, sol i narančinu koru.
Suhim sastojcima dodala sam tekuće i sve sam promiješala kuhačom da se sastojci povežu, da nema suhih mjesta (ne previše miješati!). Smjesu sam rasporedila u pripremljeni lim i odozgo sam ju zagladila.
Pečeni kolač ostavila sam u limu 15ak min., a onda sam ga izvadila zajedno s papirom ostavila u papiru da se ohladi na sobnoj temperaturi (preko noći).
Sutradan sam odlijepila papir i narezala kolač.
Ohlađene
šnite stavim u plastične vrećice i zamrznem. Narezane šnite, po potrebi, izvadim iz zamrzivača večer
prije i ostavim u vrećici preko noći da se odmrzne.
Doručak
100 g kruške
Ručak
60ak g svinjskog odreska + 100tinjak g kupusa s umakom od karfiola
+ 100 g zelene salate
60 g raženog kruha
+ 100 g zelene salate
60 g raženog kruha
Užina
100 g naranče
Večera (kao za ručak)
60 g svinjskog odreska + 100 g kupusa u umaku od karfiola
60 g raženog kruha
60 g svinjskog odreska + 100 g kupusa u umaku od karfiola
60 g raženog kruha
Ne mora vam se hrana sviđati, to je dijeta.
Nema komentara:
Objavi komentar