Zajutrak
Zobene palačinke (od 40 g zobenih pahuljica)
30ak g chia pekmeza (sirovog ili kuhanog)
240 g jogurta (0,9% mm) ili nečeg takvog jogurtastog
30 g sirnog namaza light (do 75 kalorija na 100 g) ili može 60 g posnog svježeg sira
120 g mandarina
30ak g chia pekmeza (sirovog ili kuhanog)
240 g jogurta (0,9% mm) ili nečeg takvog jogurtastog
30 g sirnog namaza light (do 75 kalorija na 100 g) ili može 60 g posnog svježeg sira
120 g mandarina
Doručak
100 g jabuke
Ručak
60 g Dinstane mljevene svinjetine (bez kus kusa iz recepta)
Integralna riža iz pećnice + povrće: sve zajedno oko 250 g
100 g zelene salate (začinjene uljem, octom, solju i paprom,)
Integralna riža iz pećnice
Sastojci
5 porcija
30 g ulja
80 g crvenog luka, sitno nasjeckanog
4 češnja češnjaka, prepolovljena
komadić đumbira, sitno nasjeckanog
150 g mrkve, očišćene i narezane na kolute
100 g (crvene) paprike, narezane na krupne kocke
300 g poriluka, dobro opranog, narezanog na kolute
100 ml pasirane rajčice
sol, papar
1 čajna žlica začina raz el hanut
2 čajne žlice slatke paprike
1 čajna žlica suhog bosiljka
1 čajna žlica nasjeckane svježe kadulje
3 jušne žlice nasjeckanog svježeg peršinovog lišća
200 ml vode + 500 ml vode
200 g integralne riže (40 g = 1 porcija)
5 porcija
30 g ulja
80 g crvenog luka, sitno nasjeckanog
4 češnja češnjaka, prepolovljena
komadić đumbira, sitno nasjeckanog
150 g mrkve, očišćene i narezane na kolute
100 g (crvene) paprike, narezane na krupne kocke
300 g poriluka, dobro opranog, narezanog na kolute
100 ml pasirane rajčice
sol, papar
1 čajna žlica začina raz el hanut
2 čajne žlice slatke paprike
1 čajna žlica suhog bosiljka
1 čajna žlica nasjeckane svježe kadulje
3 jušne žlice nasjeckanog svježeg peršinovog lišća
200 ml vode + 500 ml vode
200 g integralne riže (40 g = 1 porcija)
U širokom, većem loncu (koji može u pećnicu) zagrijala sam ulje pa sam dodala crveni luk i podlijala sam ga dijelom vode (od ukupno 200 ml) i popržila oko 3 min.
Zatim sam dodala češnjak i đumbir i popržila sam ih oko 1 min. pa sam dodala mrkvu, zalijala sam sve pasiranom rajčicom i dijelom vodom i pržila oko 2 min. Nakon toga sam dodala sol, papar i sve začine, dobro sam promiješala pa dodala poriluk i ostatak vode (od 200 ml). Opet sam promiješala, poklopila lonac i ostavila da se kuha oko 2 min. Još jednom sam dobro promiješala, poklopila i ostavila da se kuha još 2 min.
Dodala sam rižu i
sve sam zalijala s 500 ml vode i dobro promiješala, poklopila sam lonac i
ostavila da zakuha.
Pećnicu sam zagrijala na 200°C.
Kad je tekućina zakuhala, sve sam promiješala još jednom, poklopila poklopcem i lonac sam premjestila u zagrijanu pećnicu.
Sve sam pekla poklopljeno 60 min. na 200°C.
Ako riža nije kuhana, dodati još vode, promiješati, poklopiti i vratiti u pećnicu da riža omekša.
Užina
100 g kivija
Večera (kao za ručak)
60 g Dinstane mljevene svinjetine (bez kus kusa iz recepta)
Integralna riža iz pećnice + povrće: sve zajedno oko 150 g
50 g zelene salate
Ne mora vam se hrana sviđati, to je dijeta.
Nema komentara:
Objavi komentar