Zajutrak
2 komada Pirovog kolača s trešnjama
30 g sirnog namaza light (do 75 kalorija na 100 g) ili može 60 g posnog svježeg sira
240 g mlijeka ili jogurta (do 1% mm)
2 komada Pirovog kolača s trešnjama
30 g sirnog namaza light (do 75 kalorija na 100 g) ili može 60 g posnog svježeg sira
240 g mlijeka ili jogurta (do 1% mm)
Ja u sirni namaz light dodam malo tekućeg sladila i cimeta pa to jedem uz kolač i popijem mlijeko.
Ne mora vam se hrana sviđati, to je dijeta.
Kolač je nastao kao varijacija recepta https://1300kalorija.blogspot.com/2025/04/kolac-od-jabuka-s-cimetom.html
Pirov kolač s trešnjama
Sastojci
za 10 porcija - kolač narežem na 20 šnita; 2 šnite = 1 porcija
160 g mljevenih zobenih pahuljica (samljela u mlincu za kavu)
220 g pirovog integralnog brašna
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
za 10 porcija - kolač narežem na 20 šnita; 2 šnite = 1 porcija
160 g mljevenih zobenih pahuljica (samljela u mlincu za kavu)
220 g pirovog integralnog brašna
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
1 čajna žlica cimeta
prstohvat kurkume (radi boje; nije obavezno!)
100 g eritrita ili ksilitola
400 ml mlijeka (do 1 % mm)
1 čajna žlica arome vanilije
tekuće sladilo (u količini 200 g šećera kristala)
100 g pirea od jabuke ili banane (oguljena, očišćena jabuka/banana usitnjena štapnim mikserom) ili u kaloričnijoj verziji: 50 g pirea od jabuke/banane i 50 g otopljene kokosove masti
400 g očišćenih trešanja (vagano nakon vađenja koštica)
400 ml mlijeka (do 1 % mm)
1 čajna žlica arome vanilije
tekuće sladilo (u količini 200 g šećera kristala)
100 g pirea od jabuke ili banane (oguljena, očišćena jabuka/banana usitnjena štapnim mikserom) ili u kaloričnijoj verziji: 50 g pirea od jabuke/banane i 50 g otopljene kokosove masti
400 g očišćenih trešanja (vagano nakon vađenja koštica)
U jednoj zdjeli pomiješala sam pahuljice, brašno, eritrit, sol, kurkumu, prašak i cimet.
U drugoj zdjeli zdrobila sam bananu vilicom (nije mi se dalo vaditi štapni mikser) i pomiješala sam ju s mlijekom, aromom i tekućim sladilom.
Tekućim sastojcima dodala sam suhe sastojke i sve sam kratko promiješala, ali pazila sam da se sve poveže u glatku smjesu. Dodala sam trešnje i kratko promiješala.
Smjesu sam rasporedila u lim obložen papirom za pečenje.
Lim sam stavila u pećnicu zagrijanu na 180°C i kolač sam pekla oko 55 min.
Pečeni kolač ostavila sam na sobnoj temperaturi da se ohladi.
Ohlađeni kolač narezala sam na 20 komada. Dio sam spremila u kutiju s poklopcem i stavila u hladnjak. U hladnjaku mogu stajati 4 dana. Ostatak sam zamrznula.
Doručak
190 g lubenice
Ručak
200 g salate od rajčice i paprike
60 g crnog kruha
Užina
120 g ananasa
Večera
60 g Piletine u umaku od povrća (isto kao za ručak)
100 g domaće kisele cikle
60 g crnog kruha
Nema komentara:
Objavi komentar