Zajutrak
2 Voćna muffina od raženog brašna
2 Voćna muffina od raženog brašna
30 g sirnog namaza light
oko 155 g jogurta/mlijeka (do 1 % mm)
30-50 g svježeg voća
oko 155 g jogurta/mlijeka (do 1 % mm)
30-50 g svježeg voća
(Količine namirnica za zajutrak objašnjene u receptu za Voćne muffine!)
Ne mora vam se hrana sviđati, to je dijeta.
Doručak
100 g kruške
Ručak
60 g pilećih prsa i 200 g povrća
100 g krumpira
Recept je rađen prema ideji sa stranice https://www.lecker.de/ein-blech-fuer-alles-hasselback-huhn-mit-gemuese-80063.html .
Pileća prsa s krumpirom i povrćem
Sastojci
Porcije: krumpir - 2 porcije po 100 g (ručak i večera)
povrće - 3 ručka po 200 g, 2 večere po 100 g
meso je bilo na kostima, pa nisam vagala - uglavnom: 60 g pečenog mesa po obroku)
pileća prsa bez kože, s kosti (može i bez kosti, može i file u komadu)
1 manji bio limun (narezan na tanke okrugle ploške,
ploške prerezane na pola)
500 g tikvica
250 g patlidžana
100 g crvene paprike
3 češnja češnjaka
200 g krumpira (vagano nakon guljenja)
40 g ulja
1 čajna žlica mješavine provansalskih začina i sl.
1 čajna žlica slatke paprike
sol
papar
Tikvice sam oprala, obrisala i narezala na okrugle ploške debljine oko 1 cm (veću tikvicu sam narezala na četvrtine!).
Patlidžan sam narezala na okrugle ploške kao i tikvicu.
Papriku sam očistila i narezala na veće komade.
Češnjak sam očistila i prepolovila po dužini.
Krumpir sam ogulila i prepolovila.
Ulje sam pomiješala sa suhim začinima, slatkom paprikom, solju i paprom.
Pileća prsa zarezala sam svakih par centimetara i u proreze sam ugurala ploške limuna. Onda sam ih premazala pripremljenim uljem. Pileća prsa stavila sam u dublji, veći lim za pečenje.
Povrće sam stavila u zdjelu (zajedno s krumpirom) i sve sam prelijala ostatkom ulja i promiješala. Krumpir sam posebno složila oko pilećih prsa, a povrće sam istresla na drugi kraj lima za pečenje.
Lim sam stavila u pećnicu zagrijanu na 200°C i pekla sam sve oko 45 min. (ovisi o veličini prsa; ako su bez kosti ili ako je file, treba mu manje!). Pred kraj sam povećala temperaturu na 220°C i pekla par minuta da se jače zapeče.
Meso i povrće ostavila sam na sobnoj temperaturi da se ohladi.
Ohlađeno meso i povrće spremila sam u kutiju s poklopcem i stavila u hladnjak (tako može stajati 4 dana).
Užina
100 g dinje
Večera (isto kao za ručak)
60 g pilećih prsa i 100 g povrća
100 g krumpira
Nema komentara:
Objavi komentar