Zajutrak
240 g mlijeka (do 1% mm)
240 g mlijeka (do 1% mm)
30 g sirnog namaza light (do 75 kalorija na 100 g) ili 60 g posnog svježeg sira
40 g zobenih pahuljica bez dodataka
120 g narezane breskve
+
... (cimet, chia...)
Ja na večer pomiješam jogurt, namaz, zobene pahuljice, cimet i 1 čajnu žlicu chia pahuljica, ostavim u hladnjaku preko noći (popularna over nights oats). Drugi dan dodam svježe voće i tekuće sladilo. Ne mora vam se hrana sviđati, to je dijeta.
Doručak
190 g lubenice
Ručak
60 g piletine (u dijetnoj verziji: sa što manje ulja)
pola Scarpaccie (40 g pahuljica (Kruh i zamjene!) i 110 g povrća)
+ 90 g narezanih rajčica
Ideja je iz recepta https://in.pinterest.com/pin/97320041941881340/.
Ja sam prilagodila, već ionako veganski recept, svojoj dijeti.
U tradicionalnim talijanskim receptima dodaju se jaja, tvrdi sir i pšenično brašno - ta verzija je, naravno, ukusnija od dijetne. Ali, ne mora vam se hrana sviđati, to je dijeta.
Zobena scarpaccia (skarpača) od tikvica
Sastojci
za oko 2 porcije (1 ručak i 1 večera)
za oko 2 porcije (1 ručak i 1 večera)
500 g tikvica
100 g crvenog luka
80 g mljevenih zobenih pahuljica (samljela u mlincu za kavu)
15 ml ulja
sol, papar
(začini)
Tikvice sam naribala na okrugle ploške, debljine oko 3 mm. Luk sam narezala na isto takve okrugle ploške. Posolila sam ih s 1 punom čajnom žlicom soli i ostavila oko pola sata.
Za ubuduće: najjednostavniej je u cjedilo staviti kuhinjsku krpu u u nju naribati tikvice i luk, pa kad odstoji, cijediti pomoću krpe. Iako, budući da vječito imam punu mašinu kuhinjskih krpa za prati, neda mi se mazati još jednu...
Ostavila sam smjesu da odstoji 10ak min. pa dodala povrće i dobro promiješala žlicom.
Za ubuduće: ako nisam uspjela iscijediti puno tekućine, možda(?) neće biti potrebno dodavati vodu jer će tikvice ionako same još ispustiti tekućinu kad se to sve pomiješa.
Lim sam obložila papirom za pečenje i na njega rasporedila smjesu. Poravnala sam ju i zagladila špatulom u pravokutnik veličine 32 x 26 cm. Ne bi smjelo biti deblje od 1 cm.
Stavila sam lim u pećnicu zagrijanu na 200°C i pekla oko 50 min. Zatim sam uključila gornji grijač, pojačala temperaturu na 230°C i pekla još 10ak min. da porumeni.
Za ubuduće: vrijeme pečenja ovisi o pećnici! Paziti na to!
Najbolje je dok je još vruće, stajanjem omekša.
Budući da 80 g otpada na zobene pahuljice, nekih 220 g otpada na povrće. Zato ja to računam kao 2 porcije: svaka od 40 g pahuljica (Kruh i zamjene!) i 110 g povrća. Za ručak pojedem još 90 g nekog povrća, a za večeru samo ovo iz scarpaccie.
Užina
100 g kruške
Večera
60 g piletine kao za ručak
ostatak Scarpaccie (40 g pahuljica (Kruh i zamjene!) i 110 g povrća)
Nema komentara:
Objavi komentar