Zajutrak
30 g sirnog namaza light (do 75 kalorija na 100 g)
60 g crnog kruha
240 g mlijeka ili jogurta (1% mm)
30 do 50 g kuhanog chia pekmeza od bobičastog voća
+
30 g sirnog namaza light (do 75 kalorija na 100 g)
60 g crnog kruha
240 g mlijeka ili jogurta (1% mm)
30 do 50 g kuhanog chia pekmeza od bobičastog voća
+
50 g kruške
Ja na kruh namažem pekmez, sirni namaz pomiješam s cimetom i
tekućim sladilom pa i to namažem na chia pekmez.
Ne mora vam se hrana sviđati, to je dijeta.
Po webu se preporučaju porcije od 30-50 g ovakvog pekmeza za
obrok. Ja obično jedem 30-40 g, zato uz to pojedem još 50 g nekog svježeg voća
za zajutrak.
Ako chia pekmez radim od nekog drugog voća (a
ne bobičastog), trebam pripaziti koliko grama tog voća se smije pojest za obrok
na ovoj dijeti!
Kuhani chia pekmez
Za 4-6 porcija
250 g bobičastog voća (može zamrznuto)
20 g chia sjemenki
tekuće sladilo
250 g bobičastog voća (može zamrznuto)
20 g chia sjemenki
tekuće sladilo
(par kapi arome vanilije, nije obavezno; može i cimet i sl.)
U lonac sam stavila (neodmrznuto) voće, dodala sam 2 žlice vode i pokrila poklopcem, zagrijavala sam uz povremeno miješanje da se voće odmrzne. Onda sam ga kuhačom drobila (kod jagoda nije problem, kod drugog voća moram uzeti štapni mikser ili barem drobilicu za krumpir).
Kad mi je voće bilo dovoljno raskašeno (nakon ukupno 5-7 min. kuhanja na srednjoj vatri, ovisno o voću i je li smrznuto ili ne!), dodala sam chiu, sladilo i aromu vanilije. Tekućeg sladila sam stavila u količini koja bi odgovarala 50 g šećera kristala. Kuhala sam to još 2-3 min.
Kuhani pekmez maknula sam s vatre i ostavila da se ohladi na sobnoj temperaturi. Onda sam ga stavila u hladnjak u posudi s poklopcem, može stajati do 5 dana.
Od 250 g smrznutih jagoda dobila sam oko 200 g pekmeza. Za kuhanu verziju potrebno je manje chia sjemenki, nego za Sirovi chia pekmez jer tekućina kuhanjem isparava iz voća!
Za ubuduće: isprobati sa psylliumom.

100 g dinje
Ručak
60 g Pečene piletine (u mojoj dijetnoj verziji: pečeno bez kože, bez luka, sa što manje ulja)
200 g salate od narezane rajčice, krastavaca, zelene paprike i crvenog luka
60 g Pečene piletine (u mojoj dijetnoj verziji: pečeno bez kože, bez luka, sa što manje ulja)
200 g salate od narezane rajčice, krastavaca, zelene paprike i crvenog luka
60 g crnog kruha
Užina
120 g breskve
Večera
60 g pečene piletine (isto kao za ručak)
100 g salate od sirove cikle i mrkve (sa što manje ulja, bez kumina, s alkoholnim octom)
60 g crnog kruha
Nema komentara:
Objavi komentar