23/09/24

Pirov kolač s jabukama

Zajutrak
2 komada Pirovog kolača s jabukama
30 g sirnog namaza light (do 75 kalorija na 100 g) ili može 60 g posnog svježeg sira
240 g mlijeka ili jogurta (do 1% mm) 

Ja u sirni namaz light dodam malo tekućeg sladila i cimeta pa to jedem uz kolač i popijem mlijeko.
Ne mora vam se hrana sviđati, to je dijeta.


Recept je prema ideji sa stranice https://theplantbasedschool.com/vegan-apple-cake/ .

Pirov kolač s jabukama

Sastojci
5 porcija (kolač režem na 10 komada - to su 2 komada po jednoj porciji!)
200 ml mlijeka
tekuće sladilo
1 čajna žlica arome vanilije
80 g pirea od jabuke (nekuhanu jabuku sam ogulila i usitnila štapnim mikserom u kašu)
200 g pirovog integralnog brašna
prstohvat soli
sitno naribana kora jednog limuna
1 prašak za pecivo
(po želji: cimet, začin za medenjake,...)
300 g jabuka narezanih na kockice (vagano nakon guljenja)
200 g jabuka narezanih na tanke ploške (vagano nakon guljenja)






U jednoj zdjeli pomiješala sam mlijeko, tekuće sladilo, aromu i pire. (Tekućeg sladila stavila sam u količini 180 g šećera kristala.)

U drugoj zdjeli pomiješala sam brašno, sol, limunovu koru, prašak i malo cimeta.

Tekućim sastojcima dodala sam suhe sastojke i sve sam kratko promiješala, ali pazila da se poveže u glatku smjesu. Dodala sam jabuke narezane na kocke i kratko promiješala. 
Smjesu sam rasporedila u lim (24 cm x 17 cm) obložen papirom za pečenje.
Odozgo sam složila jabuke narezane na ploške da se malo preklapaju.
(Za ubuduće: jabuke za ukras trebale bi biti jako tanko narezane, ubuduće ih ribati ribežom na ploške; ove sam rezala nožem i predebele su!). 



Lim sam stavila u pećnicu zagrijanu na 180°C i kolač sam pekla oko 55 min.

Pečeni kolač ostavila sam na sobnoj temperaturi da se ohladi. 


Ohlađeni kolač narezala sam na 10 komada. Spremila sam ih u kutiju s poklopcem i stavila u hladnjak. U hladnjaku mogu stajati 4 dana.




Doručak
190 g lubenice


Ručak
200 g salate od rajčice i paprike
60 g crnog kruha


Užina
120 g ananasa


Večera
60 g Piletine u umaku od povrća (isto kao za ručak)
100 g domaće kisele cikle
60 g crnog kruha


Nema komentara:

Objavi komentar