Zajutrak
1 porcija (2 komada) Pirovog voćnog kolača
30 g sirnog namaza light (do 75 kalorija na 100 g)
200 g mlijeka ili jogurta do (1% mm)
30 g sirnog namaza light (do 75 kalorija na 100 g)
200 g mlijeka ili jogurta do (1% mm)
U sirni namaz dodam cimet i sladilo pa to jedem uz kolač, ili stavim na odrezanu kocku kolača kao glazuru.
Ne mora vam se hrana sviđati, to je dijeta.
U kolač ide 200 g brašna i 500 g voća (150 g jabuke + 350 g šljiva i sl.) pa je to onda 5 porcija.
150 ml mlijeka u kolaču dijeli se dakle na 5 porcija, pa je to 30 ml po porciji. Znači, smijem popiti još oko 200 g mlijeka ili jogurta za zajutrak.
Pirov voćni kolač
Pripremim ga dan ranije da se ohladi.
Sastojci
5 porcija (kolač narezan na 10 komada, tj. 2 komada su 1 porcija)
200 g pirovog integralnog brašna
6 g praška za pečenje
4 g sode
pola čajne žlice cimeta
mali prstohvat soli
200 g pirovog integralnog brašna
6 g praška za pečenje
4 g sode
pola čajne žlice cimeta
mali prstohvat soli
kora pola limuna
150 ml mlijeka
pola čajne žlice limunovog soka
1 čajna žlica arome vanilije
150 ml mlijeka
pola čajne žlice limunovog soka
1 čajna žlica arome vanilije
150 g pirea od jabuke (jabuke oguliti, očistiti i štapnim mikserom/blenderom zdrobiti)
tekuće sladilo
350 g voća (ovaj put: očišćene, prepolovljene šljive)
tekuće sladilo
350 g voća (ovaj put: očišćene, prepolovljene šljive)
Šljive sam oprala, očistila i prepolovila (ako su krupne, može ih se narezati na četvrtine).
U veću posudu stavila sam suhe sastojke: brašno, prašak, sodu, sol, sitno naribanu limunovu koru i cimet pa sam promiješala pjenjačom.
Jabuke sam ogulila, narezala na kocke, stavila u odgovarajuću posudu za miksanje i dodala sam mlijeko, limunov sok i vaniliju pa sam pa sam izmiksala štapnim mikserom da dobijem pire. Tekućeg sladila stavila sam u količini 150 g šećera kristala.
Tekuće sastojke dodala sam u suhe i sve brzo, ali kratko promiješala da se poveže. Dodala sami šljive pa sasvim kratko promiješala.
Smjesu sam ulijala u lim (24 x 17 cm) obložen papirom za pečenje i zagladila.
Lim sam stavila u pećnicu zagrijanu na 175°C i pekla 35 min. (probala čačkalicom!).
Pečeni kolač ostavila sam da se ohladi na sobnoj temperaturi. Zatim sam ga narezala na 10 komada (2 komada su 1 porcija), spremila u plastičnu kutiju s poklopcem i stavila u hladnjak (može stajati 5 dana). Može se zamrznuti.
Doručak
120 g breskve
Ručak
60 g svinjetine i 100 g povrća po receptu Svinjetina i povrće iz pećnice + 100 g svježeg povrća (narezane rajčice i krastavci)
60 g raženog kruha
Užina
100 g kruške
Večera
60 g svinjetine i 100 g povrća (kao za ručak)
60 g raženog kruha
Nema komentara:
Objavi komentar