10/09/24

Ražene ploške s kruškama i Brza piletina

Zajutrak
pola Raženih ploški s kruškama
30 g sirnog namaza light (do 75 kalorija na 100 g)
195 g mlijeka ili jogurta do (1% mm) 

 
U kolaču je ukupno 80 g brašna/pahuljica, to znači da su to 2 porcije (kolač sam narezala na 4 šnite, to su 2 šnite po porciji, iliti pola kolača). 
Budući da je u kolaču 110 g jogurta, to je 55 g po porciji, dakle, smijem popiti još oko 195 g jogurta ili mlijeka. 
Ne jedem dodatno voće za zajutrak jer ga u kolaču ima 110 g po porciji. 
Sirni namaz pomiješam s cimetom i tekućim sladilom pa jedem uz kolač.
Ne mora vam se hrana sviđati, to je dijeta.


Ražene ploške s kruškama

Sastojci
2 porcije 
6 g mljevenog lana + 35 ml vode (tzv. lan/chia jaje)
40 g integralnog raženog brašna
40 g mljevenih zobenih pahuljica (samljeveno u mlincu za kavu)
mali prstohvat soli
4 g sode
110 g jogurta (do 1% mm)
pola čajne žlice limunovog soka
tekuće sladilo
220 g voća (20 g aronije, 200 g kruške narezane na komade)





Lan i vodu sam pomiješala u zdjelici i ostavila da nabubri.
U drugoj posudi pjenjačom sam pomiješala sve suhe sastojke. 
Lim za pečenje (20 x 20 cm) obložila sam papirom za pečenje.

Kad je lan nabubrio, dodala sam ga suhim sastojcima zajedno s jogurtom, limunovim sokom i tekućim sladilom i promiješala. 
Tekućeg sladila stavila sam u količini koja odgovara 50 g šećera kristala (ovisi o voću!).

Smjesu sam izlijala u lim, ravnomjerno rasporedila i odozgo stavila voće.



Kolač sam stavila u pećnicu zagrijanu na 180°C i pekla sam ga oko 40 min.
Pečeni kolač ostavila sam da se ohladi na sobnoj temperaturi, onda sam ga narezala na 4 šnite (2 šnite (tj. pola kolača) su 1 porcija) i stavila u posudu s poklopcem i u hladnjak. U hladnjaku može stajati 4 dana.

 



Doručak
100 g dinje


Ručak
60 g piletine
60 g crnog kruha

Brza piletina

Sastojci
za oko 5 porcija
400 g piletine (pileća prsa narezana na komade veličine zalogaja)
10 g ulja
sol, papar



U tavi sam zagrijala ulje i pržila piletinu da porumeni. Podlijevala sam vodom da ne zagori. Začinila sam solju i paprom. 


Užina
100 g kruške


Večera
60 g piletine
100 g rajčice
60 g crnog kruha


Nema komentara:

Objavi komentar