03/08/24

Salata od tikvica

Zajutrak
1/3 Kolača bez šećera i brašna  (40 g zobenih pahuljica i 220 g(!) voća)
30 g sirnog namaza light
240 g mlijeka (do 1% mm)

Ja u sirni namaz light dodam malo tekućeg sladila i cimeta pa to jedem uz kolač i popijem mlijeko.
Nakon zajutraka ne jedem nikakvo voće za doručak jer kolač sadrži porciju voća od zajutraka i od doručka! 


Doručak
Ništa!


Ručak
60 g svinjskih šnicli (u dijetnoj verziji: odrezati sve masno, peći sa što manje ulja, podlijevati vodom da ne zagori)
200 g Salate od tikvica iz navedenog recepta
60 g raženog kruha


Recept je sa stranice https://beerenlecker.com/himmlischer-patisson-salat/.
Ovo je moja varijanta, u originalu se stavljaju samo patišoni, ja sam kombinirala.
Ne mora vam se hrana sviđati, to je dijeta.

Salata od tikvica (i patišona)

Sastojci
Za oko 3 ručka i 2 večere 
200 g patišona + 500 g tikvica (ili samo tikvice ili samo patišoni)
50 g crvenog luka, nasjeckanog na tanke ploške
20 g ulja 
ulje, ocat
sol, papar
(začinsko bilje po želji)



Patišon (ogulila sam mu koru jer je bio star) i tikvice sam oprala i očistila, prepolovili sam ih i izdubila im sredinu žlicom. Narezala sam ih na male ploške veličine zalogaja, 3-4 mm debljine (ne na kockice jer mi se neda čekati da omekšaju). 

U dubokoj tavi zagrijala sam 10 g ulja i dodala patišon i tikvice. Bolje je kad ih stavim u široku tavu/lonac da budu u tanjem sloju i ravnomjerno se peku. 

Pržila sam ih miješajući povremeno, pogotovo pred kraj da ne potamne previše. Ne smiju se raskašiti, trebaju malo omekšati, ali moraju ostati čvrste.

Omekšale tikvice ostavila sam da se ohlade.

U posudu sam nasjeckala luk, odokativno dodala začine, 20 g ulja i ohlađene tikvice. Sve sam promiješala, još posolila prema ukusu i stavila u hladnjak da se dobro rashladi.


Užina
190 g lubenice

Večera
60 g svinjskih šnicli kao za ručak
100 g Salate od tikvica
60 g crnog kruha


Nema komentara:

Objavi komentar