Zajutrak
Doručak
Ručak
Sastojci
Čokoladni puding od zobenih pahuljica (sadrži 40 g zobenih pahuljica i 110 ml mlijeka; mogu pojesti još neki protein, npr. sir; mogu popiti i još mlijeka ili jogurta)
60 g bananeDoručak
100 g kruške
Ručak
60 g svinjskog Zapečenog odreska s povrćem
200 g narezanih rajčica i krastavaca
60 g raženog kruha
Zapečeni odresci s povrćem
7-8 obroka (odresci bi trebali težiti oko 80 g sirovi, 60 g pečeni)
8 tankih svinjskih odrezaka bez kosti, odrezati svu masnoću
8 koluta patlidžana (oko 4 mm debljine)
8 koluta tikvica (oko 4 mm debljine)
8 koluta crvenog luka (oko 3 mm debljine)
8 četvrtastih komada crvene i zelena paprike (oko 4 x 5 cm veličine)
5 češnjeva češnjaka, sitno nasjeckanih
250 ml pasirane rajčice
30 g ulja
1 čajna žlica slatke paprike
origano
sol, papar
3 žlice nasjeckanog peršinovog lišća
Meso sam malo izlupala batom. Na 10 g zagrijanog ulja popržila sam odreske s jedne i druge strane da porumene. Podlijavala sam ih vodom da ne zagore.
U većoj zdjeli pomiješala sam 20 g ulja, origano, 2 žlice peršinovog lišća, slatku papriku, sol i papar pa sam dodala narezano povrće i dobro promiješala.
U lim za pečenje ulijala sam 200 ml pasirane rajčice i posložila popečeno meso pa sam ga posipala češnjakom.
Komade povrća složila sam naizmjence na meso da se preklapaju, nije bitno kojim redoslijedom.
Za ubuduće: ne moram to ni slagati, mogu povrće samo pobacati odozgo.
Na svakom odresku ima 60ak g povrća, ovisno o tome kako debelo je narezano, ali tijekom pečenja iz njega ispari voda, pa na pečenom odresku nema 60 g povrća, nego manje; pečeni odrezak, zajedno s povrćem na sebi, teži oko 80 g).
Ne mora vam se hrana sviđati, to je dijeta.
Odozgo sam nakapala 50 ml pasirane rajčice i lim sam prekrila aluminijskom folijom.
Lim sam stavila u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pekla 20ak min. Onda sam maknula foliju i pekla raskriveno još 10ak min. Zadnjih par minuta uključila sam infra grijač jer sam htjela da bude jače zapečeno.
Odozgo sam posipala ostatkom peršinovog lišća.
Užina
Smoothie (od 50 g kivija, 50 g kruške, par listova smrznutog špinata, vode, tekućeg sladila i cimeta)
Večera
60 g Zapečenog svinjskog odreska
100 g narezanih rajčica
60 g raženog kruha
Nema komentara:
Objavi komentar