12/08/24

Prženo-pečene tikvice

 Zajutrak
1 porcija Čokoladnog namaza od zobenih pahuljica (sadrži 20 g zobenih pahuljica i 45 ml mlijeka; mogu pojesti još neki protein, npr. 30 g sirnog namaza light; mogu popiti i još 200 ml mlijeka ili jogurta)
20-30 g crnog kruha
100 g kruške


Doručak
100 g kivija


Ručak
100 g Prženo-pečenih tikvica
100 g narezanih rajčica i paprike
60 g crnog kruha




Ne mora vam se hrana sviđati, to je dijeta.


Prženo-pečene tikvice


Sastojci
2 porcije (1 ručak i 1 večera)
300 g tikvice
20 ml ulja
sol





Tikvicu sam oprala, prerezala po širini pa onda i po dužini (da mi stane u manju tavu). Nožem sam  mrežasto zarezala po prerezanoj strani, posolila sam ih, stavila u cjedilo na 20ak min.

Ubrusom sam obrisala vlagu koju su tikvice ispustile. 


U tavi sam zagrijala ulje, stavila tikvice (prerezana strana prema dolje). Pržila sam ih da dobiju boju na prerezanoj strani, a onda sam ih okrenula i pržila i na drugoj strani (na kojoj je kora) par minuta. 



Tavu sam odmah stavila u pećnicu zagrijanu na 220°C.
Za ubuduće: u kojekakvim receptima po webu, neki tikvice peku u pećnici na prerezanoj strani, neki na vanjskoj strani, neki ih okreću tijekom pečenja... ja sam navikla peći ih na neprerezanoj strani.
Budući da sam imala jednu tikvicu koja je na jednoj strani bila tanja, a na drugoj deblja, kad sam ju prepolovila po dužini i širini, bilo je vidljivo da su 2 komada tanja, a 2 deblja. Ova 2 tanja komada su se bolje ispekla, mekša su (skoro kao pire, rastapaju se u ustima), a ova dva deblja komada su onako tvrđa, "al dente". Trebala sam ova dva deblja komada stanjiti, tj. odrezati im dio(!) da ne budu tako debeli ili ih još duže peći. 

Tikvice sam pekla oko 35 min. 




Užina
Smoothie (od 50 g dinje, 50 g kruške, nekoliko bobica aronije, vode, tekućeg sladila i cimeta)


Večera
60 g svinjskog odreska kao za ručak
100 g Prženo-pečenih tikvica
60 g crnog kruha


Nema komentara:

Objavi komentar