Zajutrak
1 ploška s chia pekmezom
1 ploška s chia pekmezom
oko 200 g jogurta/mlijeka (do 1 % mm)
30 g sirnog namaza light
Sirni namaz pomiješam s tekućim sladilom i cimetom pa ga jedem uz kolač.
Ne mora vam se hrana sviđati, to je dijeta.
Kolač sadrži 70 g jogurta, a kako se dijeli na 4 porcije, to je 17,5 g jogurta po porciji; znači da mogu popiti još oko 200 g jogurta/mlijeka.
Budući da kolač sadrži ukupno 350 g voća (pire od jabuke + pekmez), a kolač se dijeli na 4 porcije, 1 porcija ima 87,5 g voća; time sam praktički ispunila dozvoljenu kvotu voća za zajutrak.
Ploške sam radila prema receptu sa stranice https://www.tvornicazdravehrane.com/recepti/slasna-pita-od-zobenih-pahuljica-i-malina-47437/, prilagodila sam ga svojoj dijeti.
Ploške s chia pekmezom
Kolač napravim dan ranije da preko noći omekša!
(I pekmez napravim dan ranije, ili čak 2-3 dana ranije!)
Sastojci
4 porcije
150 g pirea od jabuka (jabuke vagane nakon guljenja i čišćenja)
70 g jogurta (do 1 % mm)
tekuće sladilo
par kapi arome vanilije
160 g mljevenih zobenih pahuljica
pola čajne žlice cimeta
6 g sode
200 g chia pekmeza (može i Sirovi i Kuhani)
U posudu sam stavila očišćene jabuke, dodala jogurt, aromu i tekuće sladilo pa sam štapnim mikserom usitnila jabuke u pire. Dodala sam zobene pahuljice, cimet i sodu te sam sve promiješala žlicom.
Tekuće sladilo stavila sam u količini 50 g šećera kristala (ovisi o tome koliko su slatke jabuke i pekmez!)
Lim za pečenje (24 x 17 cm) obložila sam papirom pa sam spatulom razmazala pola pripremljene smjese. Spatulu treba močiti u vodu jer je smjesa jako ljepljiva! Ako je smjesa prečvrsta, dodati malo vode.
Lim sam stavila u pećnicu zagrijanu na 180°C i pekla sam smjesu oko 5 min.
Izvadila sam lim i odmah namazala po zapečenoj smjesi 200 g chia pekmeza i odozgo sam natrgala preostalu smjesu na komadiće.
Ohlađeni kolač narezala sam na 4 ploške, stavila ga u kutiju s poklopcem i spremila u hladnjak. U hladnjaku može stajati oko 5 dana.
Doručak
120 g breskve
Ručak
100 g Pirea od tikvica
100 g narezane rajčice
60 g Pečene piletine (bez kože, bez luka i Vegete, uz što manje masnoće, oko 10 g)
100 g skuhanog krumpira (nisam dodavala ni ulje ni češnjak; pomiješala sam ga s pireom od tikvica)
Užina
190 g lubenice
Večera
100 g narezanih krastavaca
60 g pečene piletine (kao za ručak)
60 g raženog kruha
Nema komentara:
Objavi komentar